Expecting

Er zullen nu vast mensen zijn die denken.... Het zal toch niet? Nee dat klopt :)

Sinds wij getrouwd zijn krijg ik regelmatig de vraag of ik al zwanger ben, bezig ben of ik kinderen wil.
Ik ben hierin een vrij open boek. Ja wij willen graag kinderen maar ik benoem hierbij altijd; Als het ons gegund is.
Mensen gaan er zo vanuit dat het altijd maar lukt en dat je fluitend door je zwangerschap gaat. Ik heb genoeg voorbeelden waarbij ik heb gezien dat dat helemaal niet vanzelfsprekend is.

Ik vond het heel belangrijk voordat wij aan deze nieuwe fase in ons leven wilde beginnen dat we dingen duidelijk hadden. Willen we weten wat het word, willen we een medische molen in als het niet lukt, staan we open voor adoptie en zouden we een kindje met het downsyndroom houden?
Misschien denken jullie wel; Jeetje dat je daar mee bezig bent want het is natuurlijk allemaal, 'wat als'. Ik ben altijd wel een beetje zo ingesteld maar ik ben er ook van overtuigd dat als je eenmaal in 'de fase' zit je hier niet meer realistisch over na kunt denken.

Wij hebben besloten niet een medische molen in te gaan. Puur uit de gedachte dat het ons natuurlijk gegund moet zijn en als dit niet het geval is hier ook een reden voor is. Misschien zijn we wel geen goede match. Daarnaast zal er dan ook onderzocht moeten worden aan wie het ligt en dat willen wij niet. Het moet niet ten kosten gaan van onze relatie. Ik ben er zelf ook van overtuigd dat als het niet lukt, dat dus niet het pad is wat wij moeten bewandelen. 

De afgelopen periode hoor ik veel verhalen om me heen van zwangerschappen, bevalling etc. De meeste zijn verschrikkelijk maar dat maakt mij realistisch en dan kan het altijd meevallen toch?
Zo hoorde ik laatst dat als je ingeknipt word ze dit zijwaarts doen, dus richting je been. Wist ik veel(eigenlijk heel logische) maar toch handig om te weten :D

Al van jongs af aan wil ik moeder worden en daar gaat het nou juist om. Ik hoorde ooit een vrouw zeggen in het programma; Met open armen, 'Wil je zwanger worden of moeder worden?'. Prachtig want dat is precies wat het is. Iedereen zou natuurlijk zwanger willen worden, het gevoel willen ervaren maar uiteindelijk gaat het erover dat je moeder wilt worden en wilt zorgen voor een klein wezentje.

Natuurlijk gaan we ervan uit dat het ons gegund is maar je weet het nooit vooraf...
Wij blijven rustig oefenen ;) en wie weet komt er snel een mooie uitslag.